Al mijn doeken zijn een ode aan de lijn; mij werk heeft een grafisch karakter. Ik word gegrepen door de ritmen van lijnen en contrast. Een groot deel van mijn inspiratie vind ik in hoogovens. Veel van de bestaande hoogovens in binnen- en buitenland zijn inmiddels werelderfgoed geworden. Ze zijn vaak gebouwd in de 19e eeuw, tijdens de industriële revolutie. In mijn werk richt ik mij op energie, zowel in beeld als ook inhoudelijk. Ik wil een dynamische wereld creëren die soms afschrikwekkend dan weer nostalgisch is.

In een andere tak van mijn werk richt ik mij op mensen. Gewichtsloos geschilderd, vaak op platte kleurvlakken, maar soms ook kaal op het doek. Twee grote voorbeelden zijn de motor van mijn kunst geworden: Giovanni Battista Piranesi (Neo Classicisme) en Hilla en Ernst Becher.

Ik gebruik voornamelijk olieverf op doek. De olieverf is sterk verdund met medium waardoor een transparant effect ontstaat. Het wit is uitgespaard en grijzen zijn verdunningen van kleuren zoals bijvoorbeeld Paynes Gray. Het werk is zeer groot zodat het een duidelijk monumentaal karakter heeft.